U trendu

Šmit: Nadam se da Fernandez ostaje u Benfiki, nikada nisam sumnjao u njega

LISABON – Trener fudbalera Benfike Rodžer Šmit izjavio je danas da očekuje da će argentinski reprezentativac Enco Fernandez nastaviti karijeru u klubu iz Lisabona, prenose portugalski mediji.

Fernandez je nedavno sa selekcijom Argentine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru. On je postao zvezda prelaznog roka, pošto je na Mundijalu proglašen za najboljeg mladog igrača.

Benfika je ranije saopštila da obeštećenje za Fernandeza iznosi 120 miliona evra, a najveće interesovanje za argentinskog fudbalera pokazao je Čelsi, koji je u međuvremenu angažovao Žoaoa Feliksa iz Atletika.

„Nadam se da Fernandez ostaje. Očekujem da ću ga imati na raspolaganju i posle prelaznog roka“, rekao je Šmit.

Benfika je sinoć u gostima pobedila Varzim 2:0 u osmini finala portugalskog kupa, a Fernandez je postigao jedan gol. On je načinom na koji je proslavio pogodak stavio svima do znanja da namerava da ostane u Lisabonu.

„Nikada nisam sumnjao u Enca, njegovo ponašanje i ličnost. On je dobra osoba i voli Benfiku. Jako je važan za nas i sada možemo ponovo da se fokusiramo samo na fudbal. Utakmicu je odlično priveo kraju“, zaključio je trener Benfike.

Fernandez (21) je u Benfiku stigao u junu prošle godine iz River Plate za 10 miliona evra i bonuse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.