U trendu

Šokantna priča pobednice Vimbldona: „Borim se za život“ (video)

Šampionka Vimbldona 2013. godine teniserka Marion Bartoli (31) našla se u zaista nezahvalnoj situaciji. Kada je osvojila Vimbldon te godine, našla se u središtu skandala. Naime, ugledni BBC-ev komentator Džon Inverdejl rekao je da se Bartoli u potpunosti posvetila tenisu jer tako i tako nikad neće dobro izgledati. Kasnije se izvinio zbog uvredljivih komentara na račun debljine.

Tri godine kasnije, Bartoli je postala žrtva internetskog zlostavljanja. Razlog je krajnje bizaran – Francuskinja je smršala 30 kilograma, a na internetu se pojavila priča da to radi namerno, da ima poremećaj ishrane, da pati od bulimije… Prava istina je sve šokirala.

‘Bojim se za sopstveni život’

U februaru 2016. godine Bartoli je posetila Indiju. Od putovanja koje je trebalo da bude poučnog i zabavnog karaktera, bivša teniserka pretrpela je samo patnju, bedu i suze. U Indiji se zarazila misterioznim virusom, koji joj je prouzrokovao brojne alergije i teška oštećenja na telu. Nakon mučnih analiza lekari su ustanovili da ne znaju o kakvom virusu je reč.

– Kako su dani prolazili osećala sam se sve gore. Kako je vreme prolazilo, moje telo je počelo da odbacuje sve. Život mi je noćna mora. Nikome na svetu ne bih poželela ovo kroz što sada prolazim – rekla je Bartoli pa nastavila:

– Ne mogu da se operem vodom iz slavine, ne mogu da držim slušalicu telefona duže od pet minuta jer srce počinje mahnito da mi lupa. Skinula sam sav nakit jer mi škodi. Svaki put kada nešto napravim, bojim se za sopstveni život. Bojim se reakcije sopstvenog tela. Spala sam na to da moram da jedem organske listove salate sa krastavcem bez kore jer mi telo ne podnosi koru. Da, bojim se za život, srce može samo da mi stane jednog dana. Ali ne dam se. Moja volja i strast za životom guraju me napred. Volim hranu, volim piće, volim život i želim dalje da živim – rekla je Bartoli u emisiji za ITV.

https://www.youtube.com/watch?v=OLtJcqVutb8

Ovo je bio jedini način

Bivša francuska teniserka izašla je u javnost sa teškom životnom pričom nakon što je doživela uvrede na sopstveni račun.

– Zato sam htela da dođem ovde i da ispričam svoju priču. Možda ima još ljudi na ovom svetu koji boluju od iste bolesti. Možda se možemo svi udružiti i biti podrška jedno drugom. Samo se nadam i molim da će mi lekari pomoći. Kao pobednica Vimbldona imam taj duh u sebi i žestoko se borim kako bih preživela. Želim da nateram ljude da shvate kako ovo ne radim namerno, osećam se užasno prolazeći kroz sve ovo.

Teško je uopšte zamisliti kroz šta Marion prolazi i kako se oseća. Nedavno je trebala da nastupati na meču parova na Vimbldonu, ali su joj organizatori otkazali nastup zbog zabrinutosti za zdravlje. Podršku joj je pružila Serena Vilijams.

– Bila sam ponosna kada sam čula da je odlučila da izađe sa pričom u javnost. Podmetnula je leđa i odlučila da podeli sa svima kroz šta prolazi. Divim se svima koji imaju hrabrosti kao ona – poručila je Serena, a prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.