U trendu

Šoštar: Cilj je dupla kruna

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da će crno-beli i ove sezone imati tim koji može ravnopravno da igra sa svim protivnicima.

„I pored konstantnog podmladjivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana, tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo“, rekao je Šoštar na konferenciji za novinare.

Crno-beli novu sezonu počinju u petak utakmicom protiv Mornara u regionalnoj ligi.

Partizan i ovu sezonu počinje s podmladjenim timom, a ekipa s Banjice će igrati domaće prvenstvo i Kup Srbije, regionalnu liga i Ligu šampiona.

Skoro ceo prvi tim čine igrači koji su prošli Partizanovu školu, a prosek uzrasta prvog tima je nešto više od 19 godina.

„Cilj nam je da u svakoj utakmici ekipa pruži maksimum, što je izuzetno neophodno u kontekstu sazrevanja mladih igrača, pa ćemo, u zavisnosti od protivnika, videti kakav će to rezultat doneti. Ne možemo uvek da očekujemo da igrači pruže najbolje što mogu, ali kada u tome uspeju ni rezultati neće biti loši“, rekao je Šoštar.

Govoreći o ambicijama u novoj sezoni, Šoštar je rekao da je glavni cilj „dupla kruna“.

„Glavni cilj nam je da osvojimo ‘duplu krunu’, da odbranimo trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije. Utakmice u regionalnoj ligi, pre svega teška gostovanja, biće izuzetno bitna da naši prvotimci steknu iskustva. Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope“, rekao je Šoštar.

Ekipu će u novoj sezoni voditi novi trener  –  Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice.

Milenković je rekao da je ekipa kompletirana tek prošle nedelje, jer je većina prvotimaca igrala u juniorskim selekcijama, a novi kapiten Nikola Jakšić za seniorski tim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar