U trendu

Španci peckaju Nadala: A šta ako je Novak Đoković najbolji svih vremena?

Kada Srbi pričaju da je Novak Đoković možda najbolji teniser svih vremena, to je razumljivo, ali kada Španci na to aludiraju, onda to ima posebnu težinu. I to ne bilo koji Španci, već ugledna „Marka“, prenose sportski mediji u Srbiji.

„A šta ako je Đoković najbolji svih vremena?“, naslov je teksta koji je potpisao novinar Tomas Kampos.

Dakle, pitanje postavljaju Španci koji imaju Rafaela Nadala! Upravo Nadal, uz Rodžera Federera, predstavlja poslednje Noletove konkurente na putu ka večnosti!

„Hajde nadalisti i federeristi, napadnite me“, stoji na početku Kamposovog teksta.

Istina, on ne tvrdi da je Novak već sada najbolji, ali nagoveštava da bi mogao da bude.

„Ima pravo da se bori za epitet najboljeg u istoriji“, dodaje Kampos.

Jeste da Federer (20) i Nadal (17) imaju više gren slem titula od Đokovića (14), ali podseća da Švajcarac ima 37 godina, Španac 32 i da je Srbin najmlađi u tom društvu sa 31.

„Novak je zakasnio na žurku“, kaže španski novinar aludirajući da je Federer već imao 16, a Nadal devet gren slem trofeja kada je 2011. Đoković osvojio tek drugi (oba na Australijan openu).

Međutim, Srbin je u narednom periodu dominirao i uspeo da napravi velike preokrete. Od Federera je gubio 6:13 u međusobnim duelima, a sada vodi 27:25, dok je sa Nadalom imao 7:16, a sada je 24:22!

Takođe, Kampos podseća da je odnedavno, otkako je osvojio Sinsinati, Đoković jedini teniser sa svih devet Masters titula, kao i da je jedini uspeo da „poveže“ sva četiri gren slema – od Vimbldona 2015. do Rolan Garosa 2016.

Mnogo je sjajnih argumenata u korist Novaka Đokovića i objektivnog Tomasa Kamposa, piše Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.