najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Španović i Obradović zahvalili državi na podršci

Srpska atletičarka, državna rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović, zahvalila je danas državi na velikoj podršci.

„Kao što mi obaramo rekorde, tako ih obara i država“, rekla je Španovićeva, a na svom sajtu preneo Atletski savez Srbije.

Ivana Španović je prošlog meseca osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu državnim rekordom od sedam metara i jedan centimetar, koji je potom na mitingu u Cirihu poboljšala za jedan centimetar.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je najbolji način za napredovanje i postizanje vrhunskih rezultata ulaganje u sportiste.

„Otkako je 2008. godine doneta Uredba o nagrađivanju sportista, koja je srećom prerasla u Zakon, ova oblast u našem društvu podignuta je na drastično viši nivo. Pravi je to bio potez. Ostavljam statističarima da prebroje tadašnje i sadašnje uspehe. Štednja ima svoje efekte, ali se ulaganjem napreduje“, rekao je Oradović.

„Nekada smo se bavili sportom tako što smo prestajali u punoj snazi razmišljajući šta ćemo dalje da uradimo u životu. Sada možemo da usmerimo napore na daleko duži period i to donosi boljitak u interesu države i celokupne nacije. Evo, sada smo i nagradu dobili brže neko ikada“, dodao je Obradović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike