najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Španović: Moja izjava se nije odnosila na Prlainovića

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da se njena izjava o podršci koju dobija od države ne odnosi na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića, koji je po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rekao da osvojene medalje nisu proizvod sistemskog ulaganja.

“Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbedjeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbedjeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv”, navela je Španović večeras na svom Instagram profilu.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je prošle noći posle osvajanja zlatne medalje u Riju, da “osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja”. On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

Osvajač zlatne medalje u Riju rvač Davor Štefanek rekao je da se ne slaže sa Prlainovićem i da država pomaže sportistima. On je naveo da je rvanje “mali sport” koji nema mnogo sponzora i da svu pomoć dobija od države.

Španović je ranije danas rekla da je zadovoljna podrškom države i da se nada da će se nastaviti sa ulaganem i popularizacijom atletike u Srbiji. Ona je večeras zamolila novinare da puste sportiste da budu sportisti.

“Gospodo novinari ja sam sportistkinja i moje zadovoljstvo i nezadovoljstvo nije kampanja, podrška ili kritika vlasti, to je moje mišljenje koje mi vi tražite. Isto važi za sve moje kolege vrhunske sportiste koji takodje imaju svoje mišljenje o odnosu prema njima i sportu kojim se bave. I zato pustite nas da budemo ono što želimo i volimo i radimo punog srca. Jednostavno i skromno da budemo Sportisti. Hvala i nadam se da je ovim stavljena tačka na bilo kakvo dovodjenje mene i mog imena u spregu sa politikom”, navela je Španović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike