U trendu

Španović: Zadovoljna sam podrškom države

Osvajačica bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru atletičarka Ivana Španović rekla je danas da je zadovoljna podrškom države i da se nada da će se nastaviti sa ulaganem i popularizacijom atletike u Srbiji.

„Izuzetno sam zadovoljna podrškom države mom sportu i naravno realizaciji mog programa. Nama je omogućeno da se sa zadovoljstvom bavimo onim što volimo. Nadam se da će se nastaviti sa ulaganjem i popularizacijom atletike u Srbiji“, rekla je Španovićeva, saopštio je Atletski savez Srbije.

Ivana Španović je na Igrama u Riju osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je noćas posle osvajanja zlatne medalje u Riju, da „osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja“. On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

Osvajač zlatne medalje u Riju rvač Davor Štefanek rekao je da se ne slaže sa Prlainovićem i da država pomaže sportistima. On je naveo da je rvanje „mali sport“ koji nema mnogo sponzora i da svu pomoć dobija od države.

Srbija je osvojila osam medalja u Rio de Žaneiru, dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane, a posle večerašnjeg finala protiv SAD znaće se koju medalju će osvojiti košarkaši.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.