U trendu

Španovićeva pobedila na mitingu u Berlinu, Kolašinac peti

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je danas u skoku u dalj na poslednjem mitingu u sezoni u Berlinu.

Španovićeva je u drugoj seriji ostvarila skok od šest metara i 60 centimetara, za koji se ispostavilo da joj je bio dovoljan za pobedu.

Osim tog skoka, ona je imala ispravan skok u prvoj seriji od 6,40 metara i u trećoj od 6,47 metara.

Drugo mesto zauzela je Kristabel Neti iz Kanade, koja je ostvarila skok od 6,45 metara, dok je treće mesto zauzela domaća takmičarka Sostene Mogenara sa skokom od 6,40 metara.

Španovićeva je ove godine ostvarila istorijski uspeh kada je nacionalnim rekordom od 7,01 metar osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu, a šest dana nakon toga pobedila na finalu Dijamantske lige skokom od 7,02 metara. Ona je na početku sezone osvojila najsjajnije odličje na Dvoranskom evropskom prvenstvu u Pragu.

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle, Asmir Kolašinac, na mitingu u Berlinu je zauzeo peto mesto hicem od 20,37 metara.

„Na mitingu je bilo veoma hladno i nisam previše hteo da rizikujem. Bacao sam u trenerci i sa dve majce na sebi. Nadam se da ću sutra bacati bolje u Zagrebu, na Hanžeković Mitingu“, rekao je Kolašinac.

Prvo mesto u bacanju kugle zauzeo je Tomas Valš sa Novog Zelanda, koji je u trećoj seriji ostvario rezultat od 21,47 metar. Na drugom stepeniku pobedničkog postolja našao se Nemac David Štrol, a treći je bio O’Dejn Ričards sa Jamajke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.