U trendu

Spisak doping testova: Najbolji na svetu najredovnije testirani

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je spisak doping testova u 2016. godini na kojoj se vidi da su najredovnije testirani najbolji na svetu.

Najviše su kontrolisani igrači koji su stizali do završnica najvećih turnira – Novak Đoković i Endi Mari predvode listu sa po sedam i više testova na turnirima i van njih.

U istom rangu su Miloš Raonić, Stan Vavrinka, Marin Čilić i mnogi drugi, za razliku od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Iako je propustio veći deo prethodne sezone, Švajcarac je bio redovan u antidopingu – između 4 i 6 puta je predavao uzorke na turnirima, dok je van njih morao sedam puta da se podvrgava testovima.

S druge strane, Nadal je van takmičenja imao isti broj testova kao ostali veliki rivali, ali je na samim turnirima kontrolisan između jednog i tri puta, prenosi B92.

Teniserke su u proseku slabije testirane od muškaraca, pa tako Serena Vilijams i Andželik Kerber imaju 4-6 i 7+ na turnirima i van njih.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković je na turnirima imala između jednog i tri testa, uz sedam van takmičenja, isto kao i Ana Ivanović, koja se povukla krajem prošle godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.