Sportske igre mladih u Kuršumliji i Sokobanji

KURŠUMLIJA/SOKOBANJA – Karavan Sportskih igara mladih (SIM) stigao je do Kuršumlije i Sokobanje, gde je više hiljada školaraca učestvovalo u takmičenjima.

U Kuršumliji je, kao i uvek do sada, bilo spektakularno, a predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović zahvalila se domaćinima na svemu što su uradili za Igre.

„Kada vas ljudi dočekaju prvi put širokog srca i kada nastavite da radite s njima, onda svake godine zajedno postajete sve bolji i bolji. Presrećna sam kada vidim ovoliko nasmejane dece, a takođe kada sam dan ranije šetajući ovim gradom videla decu kako na ulicama idu u majicama Sportskih igara mladih Srbije. To je takođe jedan od pokazatelja da deca zaista obožavaju Igre“, istakla je ona.

Sjajno takmičenje održano je i u Sokobanji, a zamenik predsednika opštine Vladimir MIlenković rekao je da su SIM divna slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije.

„Posebno se zahvaljujem Ivani Jovanović i njenom timu, koji je podržao naš grad i stavio ga na mapu Sportskih igara mladih u Srbiji“, poručio je Milenković.

SIM se u utorak nastavljaju u Novom Pazaru, slede potom Priboj, Zlatibor i Kraljevo, a 15. juna završni dan Igara u Kragujevcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.