U trendu

Sportske igre mladih u Kuršumliji i Sokobanji

KURÅ UMLIJA/SOKOBANJA – Karavan Sportskih igara mladih (SIM) stigao je do KurÅ¡umlije i Sokobanje, gde je viÅ¡e hiljada Å¡kolaraca učestvovalo u takmičenjima.

U Kuršumliji je, kao i uvek do sada, bilo spektakularno, a predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović zahvalila se domaćinima na svemu što su uradili za Igre.

„Kada vas ljudi dočekaju prvi put Å¡irokog srca i kada nastavite da radite s njima, onda svake godine zajedno postajete sve bolji i bolji. Presrećna sam kada vidim ovoliko nasmejane dece, a takođe kada sam dan ranije Å¡etajući ovim gradom videla decu kako na ulicama idu u majicama Sportskih igara mladih Srbije. To je takođe jedan od pokazatelja da deca zaista oboÅŸavaju Igre“, istakla je ona.

Sjajno takmičenje odrÅŸano je i u Sokobanji, a zamenik predsednika opÅ¡tine Vladimir MIlenković rekao je da su SIM divna slika koja upotpunjuje ono za Å¡ta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije.

„Posebno se zahvaljujem Ivani Jovanović i njenom timu, koji je podrÅŸao naÅ¡ grad i stavio ga na mapu Sportskih igara mladih u Srbiji“, poručio je Milenković.

SIM se u utorak nastavljaju u Novom Pazaru, slede potom Priboj, Zlatibor i Kraljevo, a 15. juna završni dan Igara u Kragujevcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.