Sportske igre mladih u Opovu i Petrovcu na Mlavi

BEOGRAD – Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih (SIM) posle otvaranja u Novom Sadu u prva dana posetio je Opovo i Petrovac na Mlavi, gde su održana takmičenja u borbi za plasman na republičko finale u Beogradu.

U Opovu ukazana je posebna čast organizaciji SIM Srbije, budući da su paljenjem baklje prijateljstva u ovom prelepom južnobanatskom mestu, uporedo sa Igrama, počeli i Majski dani opštine Opovo, koji će, uz veliki broj zanimljivih priredbi i manifestacija, trajati sve do 26. maja.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista ovog grada polažila je atletičarka Andrea Stajin, a u ime sudijske organizacije Nemanja Stojanović.

Predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović uručila je specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću.

Svečano je bilo i na otvaranju z Petrovcu na Mlavi, gde je zakletvu prijateljstva u ime sportista položio talentovani košarkaš Ljubomir Masleša, a u ime sudijske organizacije Iva Ivankić.

„Ljubav dece Petrovca prema Sportskim igrama mladih je zaista velika i to se može videti na svakom koraku. A upravo te iskrene dečje emocije i radost s kojom nas mališani uvek dočekuju za nas su neprocenjivi. To je posebna energija koja pokreće našu SIM priču i to je za nas motiv više da iz godine u godinu budemo još bolji i da našim najmlađim prijateljima pružimo još mnogo prilika da se igraju, raduju i druže i da im na taj način oplemenimo detinjstvo. Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine i sigurna sam da ćemo se družiti i zajedno širiti vrednosti Igara još mnogo godina“, istakla je Ivana Jovanović.

Ona je zajedno sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem upalila baklju prijateljstva koju je, praćen gromoglasnim aplauzom, uneo telentovani šahista Dušan Štrbac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.