U trendu

Sportski direktor Zvezde: Mouče se nije snašao

Usled velikih problema sa temperaturom Blažo Raosavljević nije bio uz Crvenu zvezdu protiv Rada, ali je gledao meč.

Svaka utakmica je teška, rivali daju maksimum i “ginu” ptotiv nas, dok se ne probije bunker nije lako. Ne bih rekao da se mučimo. Protivnici su disciplinovani, zatvore se, a jedino je drugačije igrala Vojvodina i u tom meču smo i mi mogli da dođemo do punog izražaja – počinje priču Raosavljević za “Sportski Žurnal.”

Zadovoljan je time što je ekipa uspela brzo da se oporavi posle primljenog gola kao što je bio slučaj protiv Čukaričkog i Rada.

To je dokaz kvaliteta ekipe, ne bazira se na jednom primeru nego se pozitivne stvari ponavljaju. Neko bi klonuo posle izjednačenja u 80. minutu, ali smo mi protiv Čukaričkog ekspresno odgovorili. Zadovoljni smo što smo prvi na tabeli, ali je sistem takav da se ništa ne zna do kraja prvenstva. Prošle godine smo imali 30 bodova više, pa smo u plej-ofu morali da budemo maksimalno ozbiljni.

Odlične igre u poslednje vreme pruža Predrag Sikimić.

– Sikima je zaslužio sve što mu se dešava, izborio je to radom i zalaganjem. Anđelković i on su najstariji i na svakom treningu daju maksimum. Primer su mlađima, istinski su profesionalci i zato su među najboljima. Izuzetni su ljudi i vraća im se najbolje.

Na pitanje da li postoji opasnost da Ugo Vieira ne produži saradnju sa klubom na zimu sportski direktor crveno-belih kaže:

– Ugo želi da produži ugovor, tako je rekao u razgovoru sa mnom, trenerom i generalnim direktorom. Potrebno je da se definišu uslovi. Novčano razmimoilaženje nije krupno, on je odličan igrač, kvalitetan i iskusan špic i naša želja je da ostane. Uvek sam optimista, verujem ljudima na reč, rekao je da ima želju da ostane.

Tvrdi da Portugalac nema razloga za nezadovoljstvom.

– Nema razloga da bude nezadovoljan, ispoštovan je finansijski, privremeno dobije od trenera dan-dva više kada otputuje i svi saigrači ga poštuju. Ugo nije drugi špic. Ko će da igra zavisi i od protivnika, forme, napadača. Nemamo prvog, drugog i trećeg centarfora, svi su ravnopravni.

Govorio je i o Marku Petkoviću.

– Verujem i njemu na reč kao dobrom čoveku, očekujem da produži ugovor.

Osvrnuo se na Pabla Moučea.

– Biće odlazaka, ali i dolazaka igrača. Videćemo kakve će biti ponude. Mouče se nije snašao, ali niko ne može da mu obriše šta je do sada uradio u karijeri. Možda mora duže da se čeka da zablista.

Na kraju je prokomentarisao nezadovostvo Ugovog menadžera minutažom svog klijenta.

– Za Božovića su svi isti, ima prednost ko bolje trenira i igra, dokazivanje je u sedmici uoči utakmice. Tako je bilo i pred Čačak, niko nema kaparisano mesto. Za šefa je nebitno da li imaš 18 ili 35 godina i da li si Portugalac ili Srbin. Zna se šta je merilo – zaključio je Raosavljević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.