U trendu

Sramota: Maratonac teturao i srušio se, a niko mu nije pružio pomoć (video)

Škotski atletičar Kalum Hokins(25) izgubio je snagu na samo dva i po kilometra pre cilja maratona na Igrama Komonvelta u Australiji, prenose mediji u regionu.

Hokinsa, dotad vodećeg u trci, telo je na kraju 40. kilometra počelo da izdaje. Srušio se na jednom zavoju, pridigao, potom se uhvatio za ogradu na mostu, a na kraju je, nakon što je prošao oznaku za 40 kilometara, udario glavom o ogradu i kolabirao.

To samo po sebi i nije neka senzacija u maratonu, jednoj od najtežih sportskih disciplina. Ali tragedija je u tome što je Škot ležao pokraj grupe ljudi i gotovo dve minute niko mu nije ni pokušao pomoći. Neki od gledalaca su ga fotografisali!

„To se nije smelo dogoditi. Lekarska ekipa i organizacioni odbor Igara mora odgovoriti na važna pitanja“ napisala je na Twitteru Britanka Pola Redklif, svetska rekorderka u maratonu.

– To je sramota, zabrinut sam za njegovo zdravlje – rekao je u prenosu Steve Krem, bivši srednjoprugaš i komentator BBC-a, dodavši: – Žao mi je što gledate ovo kod kuće. Gde je pobogu pomoć? Ne mogu samo čekati u cilju, imaju radiovezu.

Izvršni direktor Igara Mark Peters Izvinuo se atletičaru, rekavši kako su mu ponudili svu potrebnu lekarsku pomoć.

Nema sumnje, samo ona je stigla s nekoliko minuta zakašnjenja..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.