U trendu

Srbija dobija stadion za fudbal na pesku

Srbija i Beograd uskoro će dobiti prvi stadion za fudbal na pesku, pošto bi do 20. juna na Adi Ciganliji trebalo da se postavi montažni objekat kapaciteta 2.469 mesta.

Na modernom stadionu od 24. do 26. juna igraće se jedan od najjačih turnira ove godine u Evropi u tom sportu „Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016“.

Osim reprezentacije Srbije, koja će upravo na ovom turniru odigrati svoje prve zvanične mečeve, učestvovaće još selekcije Portugalije, Rusije, Španije, Italije, Švajcarske, Ukrajine i Mađarske, pod pokroviteljstvom Svetske asocijacije za fudbal na pesku.

„Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo sa radovima počeli na vreme i da će stadion biti završen u predviđenom roku. Beograd će dobiti još jedan zaista velelepan sportski objekat, a sigurni smo da će komfor i atrakcija posetiocima dodatno uticati na popularizaciju fudbala na pesku“, poručio je direktor preduzeća „Beach Soccer“ Aleksandar Radošević.

Stadion modernog tipa zauzimaće površinu od oko 4.400 kvadratnih metara na makšikoj strani Ade Ciganlije i biće u funkciji tokom celog leta, jer će na njemu biti održane razne sportske, kulturno-umetničke i zabavne manifestacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.