U trendu

Srbija golom Kolarova pobedila Estoniju

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je danas prvu pobedu u 2016. godini, pošto je u prijateljskoj utakmici u Talinu trijumfovala protiv Estonije sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Kolarov u 81. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Srbija je od početka utakmice imala inicijativu, ali u prvom poluvremenu nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Estonije, koja se uglavnom oslanjala na brze napade.

Izabranici Radovana Ćurčića bili su mnogo konkretniji u drugom poluvremenu, kada su stvorili nekoliko dobrih prilka.

Prvu dobru priliku stvorio je Zoran Tošić posle soloprodora i udarca sa distance, ali je lopta otišla malo pored gola, da bi veoma brzo slično pripretio Luka Milivojević.

Srbija je do gola stigla u 74. minutu, ali je on poništen zbog navodnog igranja rukom Slobodana Rajkovića.

Adem Ljajić je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane u peterac, a tamo je Slobodan Rajković stomakom spustio loptu do Ivanovića, koji je iz prve šutirao i savladao golmana Mikaela Aksalua, medjutim, gol nije priznat jer je linijski sudija signalizirao da je defanzivac Darmštata igrao rukom.

Srbija je u 81. minutu postigla jedini gol na utakmici, a strelac je iz slobodnog udarca bio odbrambeni fudbaler Mančester sitija – Kolarov.

Do kraja susreta nije bilo prilika.

Reprezentacija Srbije će do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine igrati 5. juna prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar