U trendu

Srbija gubi od Španije sa 0:2 u Fed kupu

Teniska reprezentacija Srbije gubi od Španije sa 0:2, u prvom kolu Svetske grupe B Fed kupa pošto je danas u Kraljevu Jelena Janković izgubila od osme teniserke sveta Karle Suares Navaro u dva seta, 4:6, 2:6.

Teniserke u prvom setu nisu dobro igrale u gemovima na svoj servis, napravile su ukupno pet brejkova. Suares Navaro se bolje snašla, tri puta je oduzela servis srpskoj teniserki i posle 46 minuta povela u meču.

Janković, 19. teniserka sveta, započela je drugi set brejkom, ali je njena protivnica dobro uzvratila, osvojila je pet gemova uzastopno i došla na domak do pobede. Ona je u sedmom gemu servirala za pobedu, ali joj je Janković oduzela servis i smanjila na 2:5. Janković u narednom gemu na svoj servis nije uspela da osvoji nijedan poen, a meč je posle sat i 23 minuta završila dvostrukom servis greškom.

„Prvi set je bio ključan, pogotovo gem pri rezultatu 5:4 za Suares Navaro, kada mi je dosudjen faul pri servisu. To je bilo čudno jer igramo kod kuće, ali šta je tu je. Nisam bila na nivou, trudila sam se da igram što bolje, ali što je meč izmicao bila sam sve lošija, dala sam joj da igra svoju igru“, rekla je Janković posle meča za RTS.

Posle prvog dana takmičenja Španija vodi sa 2:0, pošto je u prvom meču Garbinje Mugurusa pobedila Ivanu Jorović sa 6:3, 6:1, posle sat i 17 minuta.

U nedelju su na programu uzvratni mečevi u singlu i dubl.

„Sutra je novi dan, nažalost gubimo sa 0:2 i biće jako teško pošto moramo da pobedimo u sva tri meča. Daćemo sve od sebe, ali razočarana sam. Mislim da je moj današnji meč bio ključan. Morala sam da pobedim, ali nisam uspela da budem na nivou zadatka“, rekla je Janković.

Pobednik duela u Kraljevu igraće u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, a poraženi za opstanak u B grupi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.