U trendu

Srbija lako pobedila Rumuniju na startu Svetske lige

Vaterpolisti Srbije su pobedom počeli odbranu titule u Svetskoj ligi, pošto su danas u Kragujevcu pobedili Rumuniju sa 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 8:2) u prvom kolu Grupe A.

Najefikasniji u redovima olimpijskih šampiona bili su Milan Aleksić i Strahinja Rašović sa po četiri gola, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Gavril Subotić su postigli po tri, a u strelce su se upisali i Radomir Drašović i Sava Randjelović.

U Rumuniji je najbolji bio Minjea George sa tri postignuta gola.

Pitanje pobednika na današnjem meču rešeno je posle prve četvrtine, pošto su vaterpolisti Srbije imali prednost od 6:0. Seriju pogodaka u prvoj deonici otvorio je i zatvorio Pijetlović, a pored njega mrežu Rumuna zatresli su i Aleksić, Filipović, Rašović i Subotić.

Rumuni su u nekoliko navrata imali igrača više u prvih osam minuta, ali nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost u bazenu.

Filipović je na početku druge četvrtine iskoristio peterac, a nakon tog gola Rumunija je konačno uspela da pogodi mrežu Srbije – strelac je bio Kozmin Radu. Izabranici Dejana Savića su nastavili u istom ritmu, pa su do poluvremena imali prednost od 10 golova (11:1).

Srbija se u trećoj četvrtini malo opustila, Rumunija je postigla pet golova, ali nije uspela da zakomplikuje situaciju u bazenu.

U narednom kolu Svetske lige, 6. decembra, Srbija gostuje Nemačkoj, dok će Rumuni dočekati Slovačku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.