U trendu

Srbija ne treba da brine za košarkašku budućnost

Kapiten košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da Srbija ne treba da brine za budućnost košarke jer je neverovatno talentovana nacija, ali da su za rezultate potrebna ulaganja.

„Misim da nikada nećemo imati brigu oko budućnosti jer smo neverovatno talentovana nacija za košarku. Ipak, osim toga potrebno je da verujemo u svoju decu i da nekada i svesno žrtvujemo rezultat da bismo od klinaca napravili šampione. Naravno, potrebno je i ulaganje, a košarka je jedan od sportova koji je mnogo doprineo afirmaciji Srbije“, rekao je Teodosić u intervjuu agenciji Beta.

Teodosić je istakao da mu se posebno dopada srpski centar Nikola Jokić, koji nastupa za Denver u NBA ligi.

„Nemam potpuni uvid u sve srpske talente pa ću se ovoga puta setiti onoga koji možda više i nije talenat nego već izgradjen košarkaš. Mislim na Nikolu Jokića, NBA košarkaša“, kazao je ovaj 28-godišnji plejmejker.

Teodosić će na leto pokrenuti košarkaški kamp pod nazivom „TEO4“, koji će trajati od 10. jula do 11. avgusta i čija će baza biti na Srebrnom jezeru. Kako je naveo, planirane su četiri smene pod nadzorom četiri renomirana stručnjaka, čija imena još ne želi da otkrije.

„Ideja je zaživela posle nekoliko godina i za sada je realizujemo po planu. TEO4 će svoju bazu imati na Srebrnom jezeru koje je zaista mesto sa svim uslovima za dečake od 10 do 16 godina da uče košarku. U fazi smo izgradnje četiri terena od kojih će jedan biti pokriven, a ujedno i renoviramo hotel, odnosno smeštaj za decu. Uslovi će biti kakvi i treba da budu za decu koja uče da igraju i vole košarku. Program sam lično pisao uz, naravno, pomoć dokazanih trenera, a ujedno ću biti prisutan na kampu, shodno svojim obavezama, kako bi deca imala maksimalnu podršku i pomoć. Pripremili smo i poklone za svakog učesnika odnosno majice, dresove i šortseve, kako bi zauvek imali uspomene sa kampa“, rekao je Teodosić.

Srbija je letos zauzela četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, pošto je izgubila od Litvanije u polufinalu, a potom i od domaćina Francuske u borbi za bronzanu medalju.

Teodosić je istakao da je reprezentacija izvukla pouke i da veruje u bolji rezultat na svakom narednom takmičenju.

„Svakako bi najbolje bilo da smo osvojili titulu i da smo se plasirali direktno na Olimpijske igre, ali nismo i idemo dalje. Utisci su sumirani, pouke izvučene i ostaje nam samo da verujemo da će svako sledeće takmičenje biti bolje. Motiv imamo uvek, bez obzira na to da li je iza nas uspeh ili neuspeh“, naveo je Teodosić.

Kada je reč o njegovim nastupima za ruski CSKA iz Moskve, Teodosić je kazao da je vreme da sa ruskim klubom osvoji Evroligu.

„Ako mene pitate, moje želje odnosno ambicije, uvek je vreme. Ipak, i drugih 12 košarkaša u dresu rivala želi pobedu pa videćemo kakvog ćemo uspeha biti ove sezone. Imamo kvalitet, imamo samopouzdanje i nadamo se pobedama na svakoj sledećoj utakmici, jer je fajnal for još daleko“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar