U trendu

Srbija osvojila srebrnu medalju na EP, Slovencima zlato

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Turskoj, pošto je veceras u finalu izgubila od Slovenije 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18).

Ispostavilo se da je presudila druga četvrtina kada su Slovenci predvođeni fenomenalnim Goranom Dragićem stekli odlučujuću prednost i ne samo osvojili prvu medalju u istoriji, nego i titulu.

U nastavku je srpski tim velikom borbenošću uspeo da smanji razliku, cak i povede na četiri i po minuta do kraja, ali vise nije bilo snage.

Fenomenalni Dragić, uprkos nekoliko promašaja u finisu, meč je završio sa 35 poenba, a „faktor iks“ bio je Klemen Prepelič, koji je ubacio 21 poen. Luka Dončić je završio samo sa osam, dobrim delom i zbog toga što zbog povrede nije igrao u poslednjoj četvrtini.

Za Srbiju Bogdan Bogdanović ubacio je 22 poena, kapiten Milan Mačvan 18, a Vladimir Lucić devet.

Srpski košarkaši predvođeni selektorom Aleksandrom Đorđevićem, kada se sve sabere, ostvarili su fantastican rezultat, osvojili treću srebrnu medalju, posle Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, uprkos izostanku čak osmorice igrača.

Finalnoj utakmici u Istanbulu prisustvovala je i srpska premijerka Ana Brnabić, koja je mec posmatarla u drustvu slovenackog kolege Mira Cerara, a podršku srpskim košarkasim pružio je i predsednik RS Milorad Dodik.

Bronzanu medalju osvojila je Španija, koja je u meču za treće mesto savladala Rusiju 93:85.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)