U trendu

Srbija poražena od Francuske u prijateljskoj utakmici

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Francuske sa 1:2, u prijateljskoj utakmici u Bordou.

Strelac za Francusku bio je Blez Matuidi u devetom i 25. minutu, dok je pogodak za Srbiju postigao Aleksandar Mitrović u 39.

Selektor Radovan Ćurčić je na 100. utakmici Srbije od njenog osamostaljenja 2006. godine izveo kombinovan sastav koji nije uspeo da parira znatno boljem protivniku.

Francuska je bila mnogo bolja od Srbije, posebno u prvom poluvremenu, posle kojeg je mogla da ima i veću prednost od 2:1.

Prvu šansu domaćin je imao već u drugom minutu, kada je Predrag Rajković odbranio šut Antoana Grizmana, a povela je u devetom posle dobrog centaršuta Bakarija Sanje i udarca Matuidija glavom.

Francuska je u narednih nekoliko minuta imala više prilika da poveća prednost. Prvo je Matje Valbuena šutirao preko gola, a potom je Rajković odlično odbranio šut Olivijea Žirua sa pet metara.

Srbija je prvu priliku imala u 18. minutu, kada je Dušan Tadić uposlio Nemanju Matića na levoj strani, a on je po zemlji dodao do Nemanje Gudelja, koji je šutirao sa 12 metara, ali mu je odlično odbranio Igo Loris.

Francuska je potom nastavila opasne napade i u 25. minutu postigla drugi pogodak. Valbuena je izveo korner s leve strane, Matić je intervenisao i odbio loptu na 20 metara od gola, gde je bio Matuidi koji je fantastičnim volej udarcem savladao nemoćnog Rajkovića.

Srbija je do poluvremena ipak smanjila zaostatak, slučajnim pogotkom Mitrovića. Matić je dodao do Tadića, koji je odlično centrirao, Lazar Marković je iz voleja šutirao, a lopta je pogodila Mitrovića i prevarila Lorisa.

Francuska je u poslednjih pet minuta prvog dela igre imala dve ozbiljne šanse za novi gol, ali Žiru nije uspeo da ga postigne, pošto je oba puta bio za malo neprecizan.

Srbija nije dobro počela ni drugo poluvreme, a Francuzi su već u 51. minutu imali novu šansu.

Ljubomir Fejsa je izgubio loptu na svojoj polovini, Žofri Kondogbija je odlično proigrao Grizmana na desnoj strani, koji je bez problema prošao Uroša Spajića, ali je pogodio stativu.

U poslednjih 20 minuta utakmice Srbija je imala nešto veću terensku inicijativu, ali nije uspela da dođe do prave šanse za gol.

Utakmica je odigrana pred punim stadionom Atlantik u Bordou, izgrađenim za naredno Evropsko prvenstvo.

Srbija je ostala bez šanse za plasman na Evropsko prvenstvo iduće godine, dok se Francuska sprema za kontinentalni šampionat čiji će biti domaćin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar