U trendu

Srbija protiv Rusije na startu; Peruničić: Cilj drugi krug

BERLIN – Rukometna reprezentacija Srbije mečom protiv Rusije u Berlinu sutra započinje nastup na Svetskom prvenstu, na kome je, prema rečima selektora Nenada Peruničića, glavni cilj plasman u drugi krug iako je ekipa znatno podmlađena.

Peruničić, kao igrač osvajač dve svetske bronze sa nacionalnom selekcijom, kaže da će sve osim toga biti neuspeh i njegova odgovornost.

„Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačie je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike, uvek će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje“, rekao je Peruničić, a prenosi RŠ.

Kako je naglasio, bez obzira što ima dosta mladih igrača to ne znači da imaju vreme.

„Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu.Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača“.

Pobedu priželjkuje već u prvom meču protiv Rusije.

„Lepo je doći posle toliko godina na jednu ovako veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu“.

Krilni rukometaš Nemanja Ilić, jedan od iskusnijih u timu, sa nestrpljenjem čeka duel sa Rusima.

„Momci su uzbeduđeni, željni igranja, svako prvenstvo je novo dokazivanje. Kroz maglu se sećam prošlog duela sa Rusima, jako bitna utakmica je i sada, iako fokus ne sme da bude samo na njima. Biće teško, vodiće se velika borba za treće mesto, a pokušaćemo da iskoristimo šansu i protiv Francuza i Nemaca“, rekao je Nemanja Ilić.

Očekuje se da će hala u Berlinu biti popunjena do poslednjeg mesta.

„Sigurno će biti lepo, Nemačka je zemlja rukometa i čeka nas fantastična atmosfera. Nadam se da ćemo odgovoriti na najbolji način“, zaključio je on.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se sutra od 18 sati.

U istoj grupi su još domaćin Nemačka, branilac trofeja Francuska, Brazil i Ujedinjena Koreja, a tri najbolja idu u drugi krug.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike