U trendu

Srbija sa 12 atletičara na EP u Berlinu, Kolašinac realan

BEOGRAD – Selekcija Srbije na predstojećem Evropskom šampionatu u atletici u Berlinu nastupiće sa 12 takmičara, saopštio je danas Atletski savez Srbije (AŠ).

Bioje Srbije braniće Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400 m), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplja), Amela Terzić (1500 m), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50 km hodanje), Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Emir Bekrić (400m prepone).

Prvi će na borilište Asmir Kolašinac, 6. avgusta, u kvalifikacijama u bacanju kugle.

„Završne pripreme kao i svake godine odrađujem u Sjenici. Još pre 10 godina sam ovde obezbedio odlične uslove za trening i uvek se dobro spremim što je slučaj i sada. Odradio sam sve kako sam i planirao, jedini problem imam sa ručnim zglobom, ali se iskreno nadam da me to neće puno poremetiti na dan takmičenja. Očekivanja su mi uvek visoka, ali i realna, tako da ću ovog puta biti zadovoljan i plasmanom u finale, odnosno među prvih osam, ali potajno se nadam da ću uz malo sreće imati priliku da se borim za jednu od medalja“, izjavio je Kolašinac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar