U trendu

Srbija u Atini bez Lučića; Đorđević: Da se spremimo za SP

BEOGRAD – Košarkaška reprezentacija Srbije bez povređenog Vladimira Lučića otputovala je danas na Akropolis kup u Atinu, gde će imati provere protiv Turske, Italije i Grčke pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Put grčke prestonice krenulo je 12 igrača pošto je Lučić ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića, zabobijene u prvom meču sa Litvanijom u „Štark areni“, ali će biti spreman za Mundobasket.

Selektor „Orlova“ Aleksandar Đorđević ističe da ekipa u dobrom trenutku ide u Atinu i da respektuje sve protivnike.

„Čeka nas izuzetno jak turnir, kao što su bile i ove dve utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima. Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja… Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu“, rekao je Đorđević, a prenosi KŠ.

Centar Miroslav Raduljica kaže da je ispred „Orlova“ veoma jak i interesantan turnir, kao i da lično jako voli da igra na Akropolis kupu.

„Gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir… Uvek igramo punim intenzitetom i pokušaćemo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno“, poručio je Raduljica.

Srbija turnir u OAKA dvorani otvara sutra protiv Turske od 17 sati, dan kasnije u istom terminu se sastaje sa Italijom, a u nedelju protiv Grčke od 19.30.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.