U trendu

Srbija ubedljivo pobedila Hrvatsku na početku EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela odbranu titule na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras pred više od 11.000 gledalaca savladala Hrvatsku sa 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2), u utakmici prvog kola Grupe B.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Dušan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dva je postigao Stefan Mitrović, a po jednom su se u listu strelaca upisali Živko Gocić, Sava Randjelović, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić i Nikola Jakšić.

Reprezentaciju Hrvatske predvodio je Andjelo Šetka sa dva gola, dok su po jedan postigli Luka Lončar, Antonio Petković, Boris Pavlović i Andro Bušlje.

Hrvatska je nešto bolje počela utakmicu, pa je do prednosti stigla iz drugog napada, kada je izgradjena dobra pozicija za Andjela Šetku na desnoj strani, koji je udarcem ispod ruke savladao Branislava Mitrovića.

Ipak, Srbija je veoma brzo preuzela stvari u svoje ruke, te je do kraja deonice u potpunosti nadigrala rivala. Prlainović je izjednačio lepom „žabicom“ sa oko sedam metara, da bi potom Sava Randjelović i Dušan Mandić doneli preokret.

U istom ritmu je Srbija nastavila i u drugoj četvrtini. Veoma brzo na semaforu je pisalo 4:1 nakon novog gola Mandića koji je nosio domaću selekciju u ovoj deonici.

Hrvatska se u drugoj četvrtini prilično mučila sa veoma dobro organizovanom odbranom Srbije, na čijem golu je bio izuzetno raspoloženi Branislav Mitrović. „Barakude“ su sredinom tog period uspeli da uhvate priključak (5:3), medjutim, izabranici Dejana Savića sa dva brza gola pre poluvremena ponovo su se odvojili.

Drugo poluvreme utakmice u Beogradskoj areni proteklo je u potpunoj dominaciji Srbije koja je samo nakon pet i po minuta igre u nastavku vodila sa 11:3.

Do kraja susreta Srbija je rutinski i bez većih problema zadržala stečenu prednost, pa tako na najbolji mogući počela odbranu trofeja na kontinentalnom šampionatu.

Ranije danas u Grupi B Francuska je sa 17:7 pobedila Maltu.

Srbija će naredni meč na Evropskom prvenstvu odigrati u utorak od 20.15 protiv Malte, a Hrvatska će se sastati sa Francuskom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.