U trendu

Srbija ubedljivo pobedila Kinu na Trofeju Beograd

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Turnira Beograd, pošto je večeras u beogradskoj Areni ubedljivo pobedila Kinu sa 95:55 (19:15, 28:4, 28:11, 20:25).

Srbija će u nedeljnom finalu igrati protiv Rusije, koja je ranije danas pobedila Venecuelu sa 66:55. Pre toga igra se utakmica za treće mesto.

Selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da ovog puta ostavi na klupi Bogdana Bogdanovića, Dragana Milosavljevića i Stefana Pota. Večeras je posle pauze zbog povrede zaigrao i Zoran Erceg.

Srbija nije imala nikakvih problema da pobedi selekciju Kine, koja je trenutno možda i najslabija u ovom veku. Gosti su se držali u prvoj četvrtini, kada su kako-tako držali „priključak“, i na prvi mali odmor otišla sa četiri poena zaostatka, 19:15.

U drugoj četvrtini je počela da dolazi do izražaja razlika u kvalitetu, tako da je Srbija na poluvreme otišla sa skoro 30 poena prednosti, 47:19.

Kina je u prvom poluvremenu pogodila samo šest koševa iz igre, od čega je Dže Lin Vang dao tri. Gosti su u drugoj četvrtini postigli četiri poena.

Slično je na parketu bilo i u drugom poluvremenu, a Srbija je u nekoliko navrata bila blizu toga da povede i sa 50 razlike.

Kineska reprezentacija imala je u Areni brojnu podršku, a njeni navijači su burno pozdravljali svaki uspešan potez tima.

Svi igrači Srbije koji su večeras igrali su se upisali u strelce, a „dvocifreni“ su bili Miroslav Raduljica sa 14 i Nemanja Nedović sa 10 poena.

Najefikasniji u Kini bili su Vang sa 10 i Ći Džu sa 9 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar