U trendu

Srbiju u Pekingu predstavlja četvoro atletičara

Svetsko prvenstvo u atletici biće održano u Pekingu od 22. do 30. avgusta, a Srbiju će na tom takmičenju predstavljati Ivana Španović, Amela Terzić, Dragana Tomašević i Asmir Kolašinac, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

Takmičenje će biti održano na Nacionalnom stadionu, na kojem su 2008. održana i nadmetanja na Olimpijskim igrama.

Jedini muški predstavnik Srbije na predstojećem šampionatu sveta biće vicešampion Evrope Asmir Kolašinac, koji će se takmičiti u dicsiplini bacanje kugle.

Najbolji rezultat ove godine Kolašinac je zabeležio na domaćem terenu i on iznosi 21,58 metara.

On će na borilište izaći već drugog dana takmičenja, 23. avgusta. Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su od 4.00 po srednjeevropskom vremenu, dok je finale istog dana u 13.30.

Prvog dana takmičenja na stazu će izaći Amela Terzić koja je šampionka Evrope za mladje seniorke i trčaće 1.500 metara od 5.15 sati. Finale u toj disciplini biće održano 25. avgusta u 14.35.

Terzićeva je osim u svojoj disciplini ispunila i normu na 800 metara.

Najbolji rezultat na 1.500 metara Amela Terzić je ostvarila na prvenstvu Evrope u Talinu kada je pobedila i postavila novi nacionalni rekord sa rezultatom 4:04,78.

Nacionalna rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević takmičiće se prvi put u kvalifikacijama 24. avgusta u 3.35, dok će finale njene discipline biti narednog dana u 13.00.

Najbolji rezultat ove godine 61,47 metara Tomašević je ostvarila na Mitingu u Mađarskoj.

Šampionka Evrope i srpska rekorderka u skoku udalj, Ivana Španović će na zaletište izaći 27. avgusta u 4.20. Finalne skoka u dalj je narednog dana od 13.50.

Najbolji rezultat ove godine Ivana Španović je postigla u Monaku na Dijamantskoj ligi, 6,87 metara.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike