U trendu

Srđan Đoković: Federer je veliki šampion, ali mali čovek

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ostao je pri svom stavu od pre 12 godina o najvećem rivalu svog sina, Rodžeru Federeru.

Gostujući sa Novakovim bivšim trenerom Nikolom Pilićem, na televiziji „Happy“ u emisili Ćirilica, upitan od strane voditelja šta misli o Federeru „koji nikada nije bio na Novakovog strani, već ga je često kritikovao, za razliku od Mareja i Nadala“, Đoković je rekao:

„Znate, Endi i Novak su isto godište, toliko puta smo putovali zajedno, roditelji se upoznali, oni se družili i igrali. Normalno da imaju odličan odnos, isto su godište, 1986, a i Rafa je tu negde, on je godinu dana stariji. Što se tiče čoveka kog ste prvo pomenuli (Federer, rođen 1981.), ja i dalje imam isti stav kao 2006“, rekao je Srđan Đoković.

Otac najboljeg srpskog tenisera dotakao se incidenta od pre 12 godina, kada je Srbija igrala sa Švajcarskom u Dejvis kupu.

Novak je tada igrao protiv Vavrinke, a u petom setu je zatražio medicinski tajm-aut. Rodžeru se to nije svidelo, a kasnije je Srbina optužio da je prevarant.

„Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama“, rekao je tada Federer.

Novakov otac na tu situaciju 12 godina kasnije gledao ovako:

„Svi vi vrlo dobro znate da je Nole u ranoj fazi karijere imao probleme sa disanjem, da nije mogao da igra dugačke poene, a mi nismo znali zašto. Tek potom se utvrdilo da je to alergijska reakcija na gluten. Dakle, zdravstveni problemi jesu bili tu. A što se čoveka kog pominjete tiče (ponovo nije hteo da izgovori ime Rodžera Federera, prim. aut), ja sam i te 2006. lepo rekao da je on veliki šampion, možda i najveći svih vremena, ali da je mali čovek. I, to mislim i dan danas“, istakao je Srđan Đoković.

Zatim je, u šaljivom tonu, dodao da se odnos dva velika rivala u poslednje vreme promenio, što se videlo i na nedavno održanom Lejver kupu u Čikagu.

„Evo, sad u Čikagu, moglo je da se spazi da je Federer promenio odnos. Tako je u poslednje vreme. Video je čovek da je pogrešio. I, to je normalno, ljudski je grešiti, nema čoveka a da ne greši. Sad je čak bio i Novakov trener, videli ste, govori mu kako da udari bekhend i tako to“, uz osmeh je zaključio otac najboljeg tenisera Srbije svih vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.