Srebrno za seniorsku kendo reprezentaciju

BEOGRAD – Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je danas srebrnu medalju na Evropskom kendo prvenstvu u beogradskoj „Štark Areni“.

Selektor muške kendo reprezentacije Žarko Ćurčič bio je zadovoljan postignutim rezultatom.

„Ovo je nesto na čemu smo radili zadnjih 15 godina, nije slučajnost nego jedna progresija i plod napornog rada. Uspeh nije došao preko noći. Ovo su mladi momci koji već imaju iza sebe nekoliko evropskih i par svetskih prvenstava. Ovde smo potvrdili ono što se desilo u Koreji na svetskom prvenstvu pre godinu dana, kada smo postavili Srbiju na značajno mesto svetske kendo scene“, rekao je Ćurić.

Predsednik Kendo Saveza Srbije Dušan Nikolić kaže da su ostvarili san i okupili tim kojim može da parira velikim svetskim silama u kendu – modernoj japanskoj borilačkoj veštini mačevanja.

„Nakon svetskog prvenstva u Koreji, gde smo bili peti, uvek nam je falilo to malo za medalju. Da li je to uticaj domaćeg terena, publike, ili nešto treće, ali danas je bio naš dan. Uspešno smo savladali Gruziju, Rusiju, Rumuniju, Belgiju, Holandiju, Španiju i na kraju smo izgubili u finalu od Francuske na zlatan poen-Ipon Shobu. Sve čestitke momcima koji su pokazali sjajan timski duh i ostavili srce na borilištu“, izjavio je Nikolić.

(Tanjug)

Napišite komentar