U trendu

Sredinom maja odluka o vajldkarti za Šarapovu na Rolan Garosu

Teniski savez Francuske odlučiće 16. maja da li će ruska teniserka Marija Šarapova dobiti specijalnu pozivnicu za Rolan Garos.

Predsednik Teniskog saveza Francuske Bernar Gudičeli rekao je danas da će odluka biti saopštena 16. maja uveče na Fejsbuk stranici.

„Jedino što mogu da joj garantujem je da ću je pozvati pre nego što odluka bude objavljena. Nema razloga da napravimo izuzetak za Mariju Šarapovu, nema razloga da odluku o njenoj ‘vajldkarti’ objavimo pre ostalih“, rekao je on.

Petostruka grend slem šampionka i bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova danas se vraća takmičenjima posle suspenzije od 15 meseci zbog korišćenja zabranjenih supstanci. Ona će na početku turnira u Štutgartu igrati protiv Italijanke Roberte Vinči. Šarapova je za turnir u Štutgartu dobila „vajldkartu“.

Ona je prošle godine dobila dvogodišnju suspenziju, nakon nakon što su njeni doping rezultati sa Australijan opena bili pozitivni na meldonijum, supstancu, koja je 1. januara 2016. stvaljena na listu zabranjenih. Ona je rekla da nije znala za tu odluku Svetske antidoping agencije i da je meldonijum uzimala zbog problema sa srcem. Suspenzija je umanjena na 15 meseci.

Šarapova je osvojila titule na sva četiri grend slem turnira, a na Rolan Garosu trijumfovala je 2012. i 2014. godine.

Brojni teniseri i teniserke doveli su u pitanje odluke organizatora turnira da daju Šarapovoj specijalne pozivnice i misle da bi Ruskinja za svaki turnir trebalo da igra kvalifikacije.

Šarapova je dobila specijalnu pozivnicu i za turnir u Rimu u maju.

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni, Rolan Garosu u Parizu, počinje 22. maja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar