U trendu

Srpska odbojkašica najbolji debitant u američkoj konferenciji

Srpska odbojkašica Katarina Marinković proglašena je za najboljeg debitanta sezone u Zapadnoj sportskoj konferenciji u SAD, kao i za člana druge postave u sezoni, dok je Bojana Mitrović izabrana u najbolju postavu sezone na poziciji korektora, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Katarina Marinković, nekadašnji primač Crvene zvezde i kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, sada igra za Univerzitet u Sijetlu, a Bojana Mitrović, nekadašnji korektor Vojvodine i Spartaka iz Subotice, sada je član Unverziteta Teksas Rio Grande Veli.

Marinković je bila druga na listi najboljih servera sezone (0,51 as), treća po broju poena osvojenih po setu (4,41) i četvrta na listi najboljih smečera (3,68).

Ona je sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojila srebrne medalje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) i Balkanskom prvenstvu 2013. godine, kao i četvrto mesto na EP 2013. godine i šesto na SP iste godine.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope 2014. godine, zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima 2014. i 2015. godine, kao i peto mesto na SP 2015. godine.

Za Univerzitet Teksas Rio Grande igraju još Dubravka Vukoja i Tina Sekulić, obe na poziciji tehničara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.