U trendu

Srpske košarkašice: Zaslužile smo medalju, pokazale smo koliko vredimo

Srpske košarkašice rekle su da su današnjom igrom protiv Velike Britanije pokazale da su zaslužile medalju na Evropskom prvenstvu i da su ponosne što su uspele da se „podignu“ posle teškog poraza od Španije u polufinalu i neprospavane noći.

„Osećaj je izvanredan. Skupile smo snage posle jučerašnje utakmice i od prvog minuta pokazale da smo zaslužile bronzu. Ostaje žal za jučerašnjom utakmicom, ali biće prilika i narednih godina da se pokažemo u dobrom svetlu“, rekla je reprezentativka Dragana Stanković novinarima posle meča i zahvalila publici koja je bodrila njen tim u Zrenjaninu i u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 81:55.

Srbija je juče u polufinalu izgubila od Španije, a nakon te utakmice Nevena Jovanović je uplakana razgovarala sa novinarima. Danas je bilo drugačije.

„Jeste, bronza je lek za suze“, rekla je prvo Jovanović.

„Sija ova bronza. Presrećne smo, ovo je ogroman uspeh za nas. Samo mi znamo kroz šta smo prošli, bila su ovo naporna dva meseca, ali isplatilo se. Uspeh, stvarno, a još lepše je kada je osvojite pred svojim navijačima, uz njih je sve ovo lepše“, dodala je ona.

I Aleksandra Crvendakić je govorila o neprospavanoj noći.

„Mnogo nam je teško palo što smo izgubile u polufinalu, ali skupile smo nekako snage, izašle smo na teren i pokazale zašto smo ovde i koliko vredimo. Videlo se, opet smo uživale na terenu, od prvog trenutka nismo dale da dišu, da imaju bilo kakvu pomisao da mogu da nas dobiju. Zaista sam preponosna na ove devojke“, rekla je Crvendakić.

„Imale smo jako dugu noć, pričale smo mnogo, ne toliko o polufinalu, već da ovu utakmicu moramo da izadjemo i pokidamo. Nema druge opcije – izadjemo, pokidamo i uzmemo tu medalju koju zaslužujemo“, dodala je ona.

Reprezentativka Maja Miljković je, takodje, rekla da je ekipi bilo teško, ali da su igračice znale da mogu da odgovore na pravi način.

„Za ovo smo se spremale od 1. maja, znale smo da fizički možemo da iznesemo, igrale smo i za Anu (Dabović) koja je za nas igrala sa slomljenom rukom. Znali smo da moramo da damo maksimum, tako smo izašle na teren i jako sam srećna što smo uspele da osvojimo medalju i zadržimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima“, rekla je Miljković.

Dok je Miljković razgovarala s novinarima, Ana Dabović je dobacivala, pa je novinare zanimalo šta.

„Maja je motivisana, dobija penziju, koga briga za bronzu… Šalim se“, rekla je Dabović uz osmeh.

„Ja sam se izvinila njima što nemaju penziju kao mi, ali bože moj, tek ćemo da osvajamo, imamo Olimpijske igre sledeće godine… Mi smo u najboljim godinama, ja to sve vreme pričam. Tek sada slede uspesi“, dodala je raspoložena Dabović, iako je propustila meč protiv Velike Britanije zbog povrede šake.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.