Srpski četverac osvojio srebro na juniorskom EP

Foto: Beta

Srpski četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju, u Litvaniji.

Srpska veslačka posada ostvarila je rezultat 6:29,05 minuta.

Zlatnu medalju osvojila je Italija rezultatom 6:25,9 a bronzanu medalju Turska sa 6:29,42.

Četvrto mesto zauzeli su reprezentativci Nemačke, peti su bili Ukrajinci, a šesti češki takmičari.

„Finalna trka je bila veoma uzbudljiva i kvalitetna. Prezadovoljan sam nastupom naših momaka kojima čestitam na svemu što su pokazali u Trakaiju. Posebno zahvaljujem članu Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojši Iliću i treneru reprezentacije Aleksandru Ivkoviću na ogromnoj pomoći i podršci u treningu ovog čamca. Njih dvojica su napravili pobednički sistem i još jednom se pokazalo da, ako ga slediš od početka do kraja, rezultat ne može da izostane. Šampionat u Litvaniji nam je samo usputna stanica ka glavom cilju u ovoj sezoni, Svetskom prvenstvu u Roterdamu“, rekao je trener srpskog četvrtca s kormilarom Goran Todorović.

Četverac sa kormilarom je bio drugi u svojoj grupi kvalifikcija, iza Nemaca, pa je do finala morao da se bori u repesažu. U toj trci osvojio je drugo mesto, a pobedila je Turska.

„Prvu trku u Litvaniji smo izgubili i zbog treme i nedostatka iskustva. U repesažu smo se popravili, a pravi smo bili baš u finalu, kada se i odlučivalo o osvajačima medalja. Nadoknadili smo zaostatak za Nemcima i Turcima, koji su nas ‘tukli’ u kvalifikacijama, odnosno repesažu, što samo pokazuje vrednost naše posade“, rekao je Todorović.

Skifista Vukašin Pivač je vremenom 7:23.15 minuta zauzeo šesto mesto u B finalu čime je takmičenje završio na ukupno 12. mestu u konkurenciji 23 čamaca.

Ženski dubl skul Jovana Stanivuk i Maša Stanisavljević takmičenje u Litvaniji završio je na osmom mestu u konkurenciji 16 čamaca. U B finalu ove discipline srpski čamac je osvojio drugo mesto s vremenom 7:34.10 minuta.

Četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović trijumfom je završio svoj nastup u Trakaiju. Srpski čamac je vremenom 6:27.05 pobedio u B finalu što mu je donelo sedmo mesto u konačnom plasmanu.

Aleksandar Izda, Miloš Bašić, Djordje Urukalo i Dimitrije Ibročić šampionat u Litvaniji završili su na 18. mestu. Srpski četverac skul, koga su činili debitanti na evropskim prvenstvima, u C finalu je vremenom 6:27.58 minuta zauzeo šesto mesto.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar