U trendu

Srpski odbojkaši: Videli smo strašne scene u Istanbulu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da su svi u ekipi svesni tragedije koja se desila u Istanbulu i poručio da će ekipa, uprkos svemu, biti spremna za turnir Svetske lige u Teheranu.

„Velika tragedija sigurno. Na svu sreću ništa se ozbiljno nije desilo nama i mi, koliko god da je ovo strašna tragedija, moramo svu našu koncentraciju i misli da usmerimo ka turniru u Teheranu. Nadam se da će ostatak puta proći u normalnom stanju i da ćemo od sutra praktično biti u punom pogonu za predstojeće utakmice“, izjavio je Grbić.

Prema njegovim rečima, srpski reprezentativci su „dovoljno svesni, pametni i zreli da znaju kakva je bila situacija i šta se desilo“.

„Mislim da jedan, dva treninga neće mnogo promeniti stvari. Mi smo stvarno dosta toga odradili ovo nam apsolutno neće poremititi pripremu za završni turnir. Izgubili smo možda jedan trening, koji bi bio oporavljajućeg karaktera“, istakao je Grbić.

Kapiten Dragan Stanković smatra da je posle svega bilo čudno što je uopšte dozvoljeno avionima da sleću u Istanbul posle napada.

„Bili smo bezbedni što smo ostali u avionu, na sred piste, tako da smo bili daleko od mesta događaja. Posle kada smo videli šta se dogodilo, jer smo prošli bukvalno pored tog mesta, videli smo da smo „za dlaku“ izbegli to što se desilo. Nadam se da ćemo u drugom delu dana uspeti da poletimo i da ćemo stići u Iran. Svu snagu i energiju usmeravamo na naredne tri utakmice i one su u ovom trenutku najbitnije“, poručio je Stanković.

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić takođe smatra da će ekipa uspeti da se „izdigne iznad situacije“.

„U samom avionu smo sve podneli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspeti da se izdignemo iz toga i konctrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu“, rekao je Rosić.

Tim menadžer reprezentacije Laslo Lukač rekao je da je, bez dileeme, ovaj put najteži i zaista karakterističan.

„Nikad se do sada nije desilo da zbog nevremena ne poletimo i da let bude otkazan. Imali smo ceo dan problema da sredimo novi dolazak u Teheran, međutim drugu noć smo imali ovaj napad, koji je zaista tragičan za turski narod i za ceo svet. Ono što me raduje je da da sam imao veliku podršku svih članova naše ekspedicije koja broji 22 člana. Imali smo i pomoć konzula Zorana Markovića, kao i veliku podršku Turkiš Erlajnsa, koji je u ovoj haotičnoj situaciji odradio posao kako treba“, poručio je Lukač.

Odbojkaši Srbije trebalo bi veceras u 19.50 sati da polete iz Istanbula za Teheran.

Srbija će u okviru III vikenda Svetske lige od 1. do 3. jula u Teheranu igrati sa Iranom, Argentinom i Italijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.