U trendu

Srpski reprezentativci: U glavama samo pobeda u Moldaviji

Srpski fudbaleri Dušan Tadić i Nikola Maksimović poručili su da maksimalno ozbiljno shvataju utakmicu sa Moldavijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dodali da sigurno neće potceniti rivala.

„Trenutno nam je najbitnija utakmica sa Moldavijom i ona je jedina u fokusu. Nezgodni su, a kada gube ne bude to lako… Za nas nema lakih protivnika, ali potrudićemo se da olakšamo sami sebi posao. Nadam se da ćemi osvojiti tri boda i onda razmišljati o Austriji“, rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

On je istakao da još uvek žali da pobedom protiv Republike Irske, jer smatra da je remi nepravedan ishod.

„Dobili smo na samopouzdanju, igrali dobro i ispunili sve zahteve selektora. Zaslužili smo da pobedimo, ali nismo uspeli, nadam se da će sada rezultat da prati igru“.

Tadić veruje da pristup utakmici u Kišinjevu neće biti isti kao često ranije protiv „malih“ rivala.

„Imali smo u prošlosti problema sa autsajderima, ali mislim da se to neće desiti. Maksimalno ozbiljno shvatićemo utakmicu“, kazao je vezista Sautemptona.

Povratnik u državni tim Nikola Maksimović rekao je da niko neće potceniti Moldaviju.

„Kada se sve pogleda ništa sem pobede nam ne igra. Isto tako neće biti lako, ne možemo unapred da računamo na trijumf. Želimo da damo maksimum, ostvarimo tri boda i rasterećeniji dočekamo Austriju“.

Maksimović je izjavio da ne oseća dodatni pritisak nakon što je prelaskom u Napoli za 29 miliona evra postao najskuplji srpski fudbaler u istoriji.

„Nemam pritisak, najbitnije je da sam potpisao za Napoli, čija sam želja bio prethodna tri prelazna roka. Hteo sam samo u Napilj, dobro organizovan klub, koji igra Ligu šampiona. Što se tiče cifara, do pre nedelju dana nisam ni znao cenu, ali to mi ne stvara pritisak. Igraću najbolje što mogu“, zaključio je Maksimović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.