U trendu

Srpski rvači očekuju medalje na Olimpijskim igrama

Srpski reprezentativci u rvanju rekli su danas da će se u Rio de Žaneiru potruditi da osvoje prvu olimpijsku medalju za državni tim posle 32 godine.

„Posle rezultata iz prethodnih godina nadamo se najboljem. Videli smo da je sport čudna stvar, a to smo pogotovo mogli sinoć da vidimo kod Novaka Djokovića, koji je naš najbolji sportista a ispao je u prvom kolu. Idem da se rvem, da pružim maksimum. Spreman sam, dobro sam radio, nadam se da ću da osvojim medalju koju 32 godine čekamo moje kolege i ja. Voleo bih da neko od njih pre mene napravi rezultat, pa da meni bude lakše. Kada mi krene na strunjači onda dolazim do medalje“, rekao je rvač Davor Štefnek na konferenciji za novinare uoči polaska na Olimpijske igre u Rio.

Štefanek će 16. avgusta izaći na borilište, u kategoriji do 66 kilograma, kada će na programu biti kvalifikacije, eliminacije, repesaž i borbe za medalje.

„Pre 32 godine su osvojene olimpijske medalje u rvanju, a osvojili su ih rvači iz Subotice i Sente. Ja sam iz Subotice, a moja dva drugara iz Sente, neka se istorija ponovi. Na Olimpijskim igrama ima mnogo iznenadjenja, to mi daje snagu. Ne treba da idem previše opušteno, ali ne treba previše ni da se opteretim rezultatom, jer su jedinim delom Novaka opteretili da mora da osvoji medalju i došlo je do ovoga. Ništa se ne mora, ja znam šta hoću i mogu i to ću da pokušam da ostvarim u Riju. Nadam se da će Srbija posle 32 godine imati tu medalju“, rekao je on.

Srpski reprezentativac Kristijan Fris takmičiće se 14. avgusta u kvalifikacijama discipline do 59 kilograma, a istog dana na borilište će izaći i Viktor Nemeš u disciplini do 75 kilograma.

Fris je rekao da su reprezentativci dobro trenirali, da se oseća jako i da ide u Rio „da osvojim medalju“.

Nemeš je oceno da ima veliku šansu da osvoji medalju.

„Idem da se rvem i dam sve od sebe, videćemo šta će biti. Boriću se i ako bog da biće neke medalje. Mnogo smo trenirali, skoro dva meseca nismo bili kod kuće, ali smo spremni. Mislim da sva trojica imamo šansu da osvojimo medalje“, rekao je Nemeš.

Na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Andjelesu Jugoslavija je osvojila pet medalja u rvanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.