U trendu

Srpski rvaci za istoriju, Datunasvili zove navijače u Arenu

BEOGRAD – Srpski reprezentativci u rvanju Ali Fejzolah Arsalan i Zurab Datunsašvili boriće se danas u Beogradskoj Areni za titule svetskog šampiona, dpok će Viktor Nemaš pokušati da osvoji bronzanu medalju.

Šampionat sveta u rvanju svečano će biti otvoren od 16 sati, a Srbija je već obezbedila dve medalje, s obzirom na to da su prvog dana takmičenja izborena dva finala i jedno polufinale.

Srpski rvači na dobrom su putu da ostvare istorijski rezultat na Svetskim šampionatima, jer je dosadašnji rekord iznosio tri medalje, a na šampionatu sveta u Beogradi već drugog dana mogli da izjednače taj rezultat.

„Podrška publike bi nam mnogo značila. Njihova energija sa tribina preneće se na strunjaču, a to bi u odsudnim trenucima moglo da bude presudno. Sjajna je stvar što je Rvački savez Srbije omogućio besplatne ulaznice za naše navijače pa ih zato pozivam da doju u što većem broju, jer će sigurno uživati u pravom spektaklu“, poručio je Datunasvili.

Njegov protivnik u borbi za zlato u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom biće Turpan Bisultanov iz Danske.

Ali Arsalan (do 72 kg) će se u finalu sastati sa Azerbejdžancem Ulivijem Ganizadeom, dok će Viktor Nemeš rivala u meču za bronzu dobiti kroz repasaž.

Arsalan je u kategoriji do 72 kg grčko-rimskim stilom u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Ibrahima Ganema, pošto je meč završio tušem.

Na putu do finala predstavnik Srbije bio je bolji od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju Zurab Datunašvili borbu za zlato u kategoriji do 87 kg izborio je pobedom nad Davidom Lošoncijem iz Madharske sa 4:3.

Finalni mečevi počinju od 18 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.