Srpski teniseri u Nišu: Verujemo u pobedu protiv Rusije

Teniseri Srbije rekli su danas da Rusija ima odličan tim i da ga neće potceniti, ali da veruju u pobedu u predstojećem meču prvog kola Dejvis kupa u Nišu.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković rekao je da Rusija ima izuzetno nezgodan tim, mlad i veoma motivisan.

„Kačarov, Kuznjecov, Mevedev, svi su oni relativno mladi. Posebno Medvedev i Kuznjecov koji su se probili u poslednjih šest meseci i napravili odlične rezultate“, rekao je Djoković.

On je podsetio da su sva četiri ruska igrača medju prvih 100 na ATP listi.
 
„Iako smo na papiru mi značajno bolji, ne treba nikoga potcenjivati“, istakao je Djoković.

On je dodao da je sastav srpske reprezentacije najjači sastav, uz odsutnog Janka Tipsarevića, ali da će će on biti u ekipi u nekom od narednih mečeva u Dejvis kupu.
 
Drugi teniser sveta rekao je da mu je izuzetno drago što je ponovo u reprezentaciji, sa momcima sa kojima ima izuzetno prijateljski i prisan odnos.

„Atmosfera je specifična svaki put kada se vidimo. Dani kada igramo za reprezentaciju nam daju mnogo poleta i pozitivne energije koju posle toga prenosimo na dalja takmičenja“, naveo je Djoković.
 
On je rekao da za sada ne menja svoje planove, tako da će mu prvo naredno takmičenje posle nastupa za reprezentaciju biti turnir u Indijan Velsu.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić rekao je da veruje u pobedu protiv Rusije.

„Verujem u igrače i u tim koji je ovde. Nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje smo zacrtali, a to je da u narednih par godina iskoristimo ovaj dobar tim i osvojimo ‘salataru’ „, rekao je Zimonjić.
 
On je naveo da je posebno značajno to što je Djoković deo reprezentacije i pored borbe za prvo mesto na ATP listi i drugih obaveza, pritisaka i visoko postavljenih ciljeva.
 
Zimonjić je dodao da se Viktor Troicki i Dušan Lajović takodje vrlo rado odazivaju pozivima za reprezentaciju.

„Ovo će za mene verovatno biti poslednja godina kao igrača, a ovo je možda jedna od poslednjih situacija kada ću biti i ulozi selektora i igrača“, naveo je Zimonjić.

On je rekao da će srpska reprezentacija iskoristiti boravak u Nišu i za humanitarnu akciju, tako da će pomoći deci oboleloj od raka i udruženju Nurdor i dodao da će sutra teniseri u Čairu održati otvoreni trening.
 
„Omogućili smo svim Nišlijama koji nisu mogli da kupe karte za mečeve, jer je interesovanje bilo veliko, da ipak vide naše igrače na otvorenom treningu sutra od 15.30 do 16.30 u hali Čair“, rekao je  Zimonjić.
 
Prema njegovim rečima, reprezentativcima ne bi smetalo da svi treninzi budu otvoreni, ali pravila Medjunarodne teniske federacije to ne dozvoljavaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.