U trendu

Srpski vaterpolisti oprezni pred mečeve

Srpski vaterpolisti Duško Pijetlović, Sava Randjelović i Branislav Mitrović složni su u oceni da reprezentaciju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Australije očekuje težak meč, ali očekuju plasman u polufinale, preneo je danas Vaterpolo savez Srbije.

„Očekuje nas fizički sigurno jako težak meč. Oni su uvek najpripremljeniji na prvenstvu, ali očekujem pobedu. Hteli smo ili Australiju ili Kanadu kako bi na lakši način stigli do polufinala. Verujem da je hladna glava bitna. Nije do sada bilo lako, ali je ranijih godina bilo teže. Rasterećeni smo, nema problema u igri i sve nam prija“, rekao je Pijetlović.

Srbija je tri dana bila slobodna i čekala protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a na pitanje kako su proveli prethodna tri dana Pijetlović je rekao da su bili „dosadni“.

„Lep je odmor… Srećom se okupljamo u jednoj sobi. Odlazili do grada da popijemo piće. Treninzi, gledanje utakmice. Prošlo su dani i sada nas čekaju ti mečevi“, rekao je Pijetlović.

On se potom osvrnuo na ostale ekipe na prvenstvu.

„Rusi su me iznenadili i to me raduje, jer imaju veliki potencijal moćne ekipe. Protiv Madjara, posebno ovde, nema šta da traže. Španija će tek da raste. Hrvati su kvalitetniji, imaju bolju igru, a zna se kakav lobi i kakvo sudjenje imaju Italijani. Mislim da su Grci u boljoj poziciji od Crnogoraca koja ima veliku promenu generacija“, rekao je on.

Srbija i Australija sastali su se do sada 18 puta, a rival nijednom nije slavio, samo je jednom 2009. godine izvukao remi. Prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija je baš protiv Australije u četvrtom kolu u grupi jedva došla do pobede i to tek u poslednja tri minuta meča.

„Nije to isti tim. Ali setite se bilo je i u Londonu teško, a Rio… Igrali smo tokom juna tri susreta s njima, ali su sada sigurno kvalitetniji. Oni rastu, samo leti igraju i verujem da su sada najjači“, rekao je Pijetlović.

Bek reprezentacije Srbije Sava Randjelović će voditi veliku borbu sa izvanrednim centrom Džozefom Kajesom.

„(Aron) Janger i on su im najbolji igrači i naravno da na njih treba obratiti najveću pažnju. Dada smo na pragu polufinala. Tek počinju najvažniji mečevi. Spremni smo. Australiju smo videli nekoliko puta tokom juna kod nas, zatim na Svetskoj ligi u Ruzi. Igraju sve bolje, ali mislim da je ovo meč gde naš kvalitet odlučuje. Mislim da smo u toj prvoj eliminacionoj utakmici na šampionatu dobili najslabijeg protivnika, ali to svakako neće i ne sme da promeni naš pristup“, rekao je Randjelović.

On se potom osvrnuo na detaljniju analizu protivnika.

„Kao ekipa su veoma fizički jaki, ali promenili su dosta igrača od Olimpijskih igara. Igrali smo sa njima tri utakmice na početku priprema u Nišu, Kragujevcu i Kruševcu. Činjenica je da smo ih pobedjivali relativno lako, ali četvrtfinalna utakmica na Svetskom prvenstvu je nešto sasvim drugo. Sigurno je da će dati sve od sebe da nas što više namuče i pokušaju da izvuku povoljan rezultat. Ali, ako budemo pružili partiju kao što smo to radili u grupi da ne bi trebalo da imamo problema“, rekao je bek selekcije Srbije.

Randjelović je ocenio da je Srbija u dosadašnjem toku prvenstva igrala savršeno.

„Odigralo smo zaista savršeno. Sve je funkcionisalo besprekorno u odbrani i u napadu. Ostvarili smo cilj osvajanjem prvog mesta, dobili par slobodnih dana i direktno se plasirali u četvrtfinale“, rekao je Randjelović.

On je rekao da se u prethodna tri dana trenirali jakim intenzitetom.

„Prvi dan smo se malo opustili od utakmice sa Grcima, dok smo drugog dana trenirali pojačanim intezitetom i to dva puta. Poslednjeg dana fokusirani smo na taktiku, tako da uigravamo odredjene varijante“, rekao je Randjelović.

Golman selekcije Srbije, Mitrović, pozvao je na oprez pred utakmicu sa Australijom.

„Četvrtfinale je najvažnija utakmica. I planirali smo taj susret. Slabiji su, ali to me malo plaši, jer smo ih ove godine lako dobijali. Moramo da budemo oprezni, jer nemamo prava na kiks. Videli smo u Ruzi da možemo da udjemo u neke minuse. Najvažniji je pristup i kako otvorimo utakmicu. Ako budemo tu ušli kako treba ne bi trebalo da bude problema. Janger igra u Solnoku, svetska je klasa. Centar Kajes je drugi igrač oko kojeg se sve vrti“, rekao je Mitrović.

On je rekao da ekipa jedino na početku imala pritisak.

„Imali smo ga na početku, protiv Grčke i Španije zbog prvog mesta u grupi. Sada ne, svesni smo kvaliteta. Možda je probem kada igramo sa slabijim ekipama, da budemo obazrivi da ne dodje do kiksa. Ne treba da se na to osvrćemo, već da se okrenemo sebi i početku utakmice. Tri dana nismo bili u takmičarskom ritmu. Odmor jeste dobro došao, ali…. Oni će biti što se tiče toga u prednosti ali, ponavljam sve zavisi od nas“, rekao je Mitrović.

Četvrtfinalna utakmica Svetskog prvenstva izmedju Srbije i Australije igraće se od 16.10.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar