U trendu

Stanković: Murinjo je poseban, osvojiće titulu sa Junajtedom

Nekadašnji kapiten i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije Dejan Stanković uveren je da će Žoze Murinjo biti uspešan na klupi Mančester Junajteda i jednog dana osvojiti titulu Premijer lige.

Murinjo je u svojoj prvoj sezoni na Old Trafordu došao do trofeja Komjuniti šilda i Liga kupa, ali i dalje vodi veliku borbu za prva četiri mesta u Premijer ligi koja vode u Ligu šampiona.

„Siguran sam da će Murinjo biti šampion Engleske. On priznaje samo uspehe, čak ne prihvata ni delimično dobre rezultate, posebno u klubu sa velikom tradicijom kakav je Junajted. To je jednostavno Murinjo“, rekao je Stanković za Omnisport.

Stanković, koji je sa Murinjom sarađivao u Interu dve godine, mnogo puta isticao je da je Portugalac najbolji trener sa kojim je radio tokom karijere.

„Teško je izdvojiti jednu stvar šta Murinja odvaja od ostalih stručnjaka, mnogo je razloga zašto je poseban. Potpuno je posvećen poslu, fokusiran na taktiku i zna kako da iz tima izvuče najviše, u mentalnom i fizičkom smislu. Pored toga ima pravi odnos sa igračima. Murinjo je specijalan“, poručio je Stanković.

Stanković je pod vođstvom Murinja sa Interom došao do istorijske „triplete“ 2010. godine, kada su osvojene titule Serije A, Lige šampiona i Kupa Italije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.