U trendu

Startuje NBA: Golden Stejt napada Klivlend i prsten

Nova sezona najjače košarkaške lige na svetu NBA, po 71. put, kreće u noći između utorka i srede utakmicom između aktuelnog šampiona Klivlenda i Njujorka, a potom i velikim derbijem između Golden Stejta i San Antonija.

U odnosu na prethodnu sezonu američka košarka biće oslabljena igračima koji su obeležili proteklu deceniju poput Tima Dankana, Kevina Garneta i Kobija Brajanta, posle odluke da se penzionišu.

I pored odlaska odličnog trija kvalitet i nezvesnost neće nedostajati, a posebno zanimljivo biće u trci za šampionski prsten jer će Džejmsov Klivlend sa trona želeti da skine Golden Stejt, pojačan Kevinom Durentom, i uvek opasni San Antonio.

Iz drugog plana favorite će vrebati Čikago, Toronto, Hjuston i oslabljena Oklahoma, dok su ostali timovi prilično ujednačeni.

Srbija će imati tri predstavnika u NBA ligi, Nikola Jokić jedan je od ključnih igrača Denvera i njegov potpuni „bum“ očekuje se ove sezone, košarkaš Minesote Nemanja Bjelica ulazi jači za jednu godinu, dok Bobana Marjanovića čeka dokazivanje posle prelaska u Detroit iz San Antonija.

Pored Klivlenda i Njujorka, odnosno Golden Stejta i San Antonija, prvi dan igraju i Portland – Juta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.