U trendu

Stigao kao veliko pojačanje, a u tri meseca odigrao samo 68 minuta za Juventus

„Novi Leonardo Bonuči“, tako je u Torinu prošlog prelaznog roka predstavljen Benedikt Houdes.

Tri meseca kasnije Houdes je odigrao prvu utakmicu za novi klub – protiv Krotonea je na terenu proveo 68 minuta. I to će mu u 2017. godini biti jedine minute u dresu italijanskog prvaka. Naime, 29-godišnji nemački fudbaler se odmah ponovo povredio i propustio derbi sa Napolijem. Vuče probleme sa butnim mišićem desne noge i pauzirat će nekoliko nedelja.

„Houdes je igrač koji zaslužuje da igra u vrhunskom klubu. Možda nije brz kao Jusein Bolt, ali ne bih ga opisao ni kao sporog igrača. Odlično čita situacije i čuva suparnike. Bio bi pojačanje za Juventus“, pričao je u avgustu italijanski trener Roberto Di Mateo o tadašnjem kapitenu Šalkea.

Do danas Houdes ništa od navedenog nije pokazao, samo je nastavio niz povreda iz prethodnih sezona kada je u dve godine pauzirao više od 200 dana.

Juventus ga je doveo na pozajmicu do kraja sezone za 3,5 miliona evra. Može da otkupi njegov ugovor za osam miliona evra, ali teško da će se na to odlučiti ako Houdes nastavi više vremena da provodi po bolnicama nego na terenima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.