U trendu

Štimac: Ratnički smo nastrojeni

Srpski košarkaš Vladimir Štimac rekao je danas da je njegova reprezentacija „ratnički nastrojena“ pred eliminacionu fazu Evropskog prvenstva.

„Više nemamo pravo na kiks, ali smo spremni na to. Iz Srbije smo, zna se kakav mentalitet imamo i daćemo sve od sebe da budemo ratnički nastrojeni. Ekipa smo, svako može da iskoči i to je naše najjače oružje“, rekao je Štimac novinarima u Istanbulu.

Reprezentacija Srbije je savladala Belgiju sa 74:54 i posle pet utakmica ima četiri pobede.

Srbija će posle večerašnje utakmice Letonija – Turska saznati da li će biti prva ili druga na kraju grupne faze i ko će joj biti protivnik u osmini finala.

Vladimir Štimac je rekao da mu je krivo zbog poraza od Rusije, jedinog u grupnoj fazi.

„Krivo mi je što nismo pobedili Rusiju, mislim da smo tad bili malo bolji nego što rezultat pokazuje. Ko god da nam bude protivnik, spremićemo se maksimalno i dati sve od sebe“, rekao je Štimac.

Najefikasniji u duelu sa Belgijom, Boban Marjanović rekao je da je Srbija spemna za narednu fazu.

„Trudili smo se da odigramo što bolje možemo i tako se spremimo za nastavak. Svaka pobeda je veoma važna, svaki napad, svaka odbrana. Možemo da izvučemo pouke iz ove utakmice“, rekao je Marjanović.

Marjanović je kazao da je njegova ekipa spremna za eliminacionu fazu.

„Ima još mnogo grešaka, ali ćemo pokušati da ih ispravimo do sledeće utakmice“, kazao je Marjanović.

Vladimir Lučić je rekao da je ostvarena „dobra pobeda“.

„Imali smo pravi pristup, što je najvažnije. Nadamo se da ćemo uz pobedu Letonaca uspeti da budemo prvi jer će biti lakši žreb u nastavku“, rekao je Lučić.

On je naveo da će predstojeća pauza dobro doći njegovoj ekipi.

„Imaćemo dva dana, sasvim dovoljno vremena da se oporavimo. Bićemo spremni ko god da nam dodje za protivnika“, kazao je Lučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.