U trendu

Stjepanović: Ivana Španović da nosi zastavu u Riju

Srpski plivač Velimir Stjepanović rekao je danas da bi nacionalna rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović trebalo da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je juče da neće prihvatiti da ponovo nosi zastavu Srbije na otvaranju Igara u Riju.

„Ne znam kako se sada bira, ali ukoliko budem izabran od strane javnosti, neću to prihvatiti, mogu to već sada da kažem. Već sam imao tu čast u Londonu, smatram da je korektno da neko drugi ove godine oseti tu čast, to je moj stav. Ne mogu nikoga da predložim, jer onda neću biti fer prema drugim sportistima. Imamo dosta sportista koji to zaslužuju, i u timskim i u pojedinačnim sportovima. Pružiću podršku ko god bude izabran“, rekao je Djoković.

Stjepanović je danas na svom tviter nalogu napisao da je Djković ovim gestom još jednom pokazao koliko je veliki.

Mnogi mediji su upravo Stjepanovića videli kao barjaktara.

„Hvala medijima što su me uzeli u obzir za barjaktara. Ipak, koliko god da bi mi ta uloga prijala, mislim da je drugi zaslužuju pre mene“, napisao je Stjepanović.

Najbolji srpski plivač ima svog favorita za tu ulogu.

„Konkretno, Ivana Španović kao vrhunski svetski sportista! Bez obzira na to ko će da ponese zastavu, Srbija će biti kao jedan, kao tim“, dodao je Stjepanović.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar