Stolica: Vojvodina da juri titulu sa Zvezdom i Partizanom

Novi trener Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da je došao u Novi Sad kako bi u budućnosti napravio ekipu koja bi se borila sa Crvenom zvezdom i Partizanom za titulu prvaka Srbije.

Stolica je danas zvanično predstavljen u Sportskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku sa potpisom ugovora do leta 2019. godine.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u Vojvodini. Svi znaju koliku tradiciju ima ovaj klub, šmek, poznatu omladinsku školu. Svestan sam šta se dešavalo poslednjih godina u Vojvodini, koja nisu bila u skladu renomea kluba. Najvažnije mi je što ću imati potpunu samostalnost i autonomiju u radu“, rekao je Stolica na promociji.

Prema njegovim rečima Vojvodina ne zaslužuje da bude na osmom mestu na tabeli Superlige, na kojem je završila prvi deo sezone.

„Vojvodina mora da izbori Evropu, za to su nam potrebna pojačanja. Dobio sam garancije da će finansijska situacija da se stabilizuje. Nadam se da neću doživeti kao što sam u Voždovcu, moramo da se izborimo sa anomalijama u srpskom fudbalu“.

Kako je naglasio, Vojvodina mora da bude u vrhu srpskog fudbala pored Partizana i Crvene zvezde.

„Dobio sam garancije i da postoji ambicija, da će u narednoj godini Vojvodina biti na megdanu Zvezdi i Partizana za titulu. Imamo odlične uslove za rad, jaku omladinsku školu, navijače… Potrebna je „sveža krv“, kaže doskorašnji trener Voždovca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike