U trendu

Stramaćoni: Crvena zvezda ima kvalitet za Ligu Evrope

Trener fudbalera Sparte iz Praga Andrea Stramaćoni, posle eliminacije od Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, istakao je da njegov tim nije potcenio crveno-bele, za koje je rekao da imaju kvalitet da se plasiraju u grupnu fazu tog takmičenja.

Crvena zvezda je, nakon beogradskih 2:0, slavila i u Pragu protiv Sparte 1:0 i prišla na korak od plasmana u Ligu Evrope.

„Nismo potcenili Zvezdu, njeni igrači su bili u boljem fizičkom stanju i formi jer su pre nas odigrali šest takmičarskih utakmica, a nama je bila prva u Beogradu. Crvena zvezda je zaslužili da odu dalje“, rekao je sinoć Stramaćoni na konferenciji za medije u Pragu.

Italijanski trener, prenosi izveštač Tanjuga, izneo je niz pohvala na račun izabranika Vladana Milojevića.

„Zvezda ima nekoliko dobrih igrača, ali nije na meni da pričam o njima. Fokusiran sam samo na moj tim. Crvena zvezda ima igrače sa odličnim karakteristikama, pokazala je da ima kvalitet. Dosta toga će zavisiti od žreba, ali smatram da mogu da prođu dalje“, rekao je on.

Stramaćoni je ponovio da je pričao o ovom meču sa legendarnim srpskim fudbalerom Dejanom Stankovićem, bivšim kapitenom Crvene zvezde i reprezentacije Srbije.

„Pričali smo uopšteno, ali ne o sastavu timova“, kratak je bio trener Sparte.

Kako je naglasio, jasno mu je da je rana eliminacija Sparte veliki neuspeh, ali da je sada cilj osvajanje titule prvaka Češke.

„Razumem u potpunosti navijače Sparte i njihovo razočarenje, kao i naše cele svlačionice. Moramo da se preporodimo posle ove utakmice i nastavimo dalje, ostaje nam sada jedini cilj – da osvojimo titulu. Postoji samo jedan pozitivan put da odgovorimo navijača, a to je samo da pobeđujemo“, zaključio je Stramaćoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar