U trendu

Strašan pad svetskog šampiona: Hitno prebačen u bolnicu, motor se raspao (video)

Španski motociklista Mark Markez (26) doživeo je strašan pad na treningu pred nedeljnu Veliku nagradu Tajlanda, a iako je sam upeo da ode do vozila hitne pomoći, teško je povređen.

Markez je aktuelni prvak i vodeći u ukupnom poretku, a nastradao je oko pet minuta pre kraja slobodnog treninga. U jednoj krivini izgubio je ravnotežu i pao sa svoje Honde, a zadnji deo njegovog motocikla se potpuno raspao. Brzo se podigao na noge, odbio nosila i sam je otišao do lekara. Međutim, nakon pregleda u obližnjem medicinskom centru ‘Clinica Mobile’ zbog ustanovljenih teških povreda leve noge i leđa hitno je prebačen u bolnicu u Buriramu.

Igra sudbine ili nešto drugo, ali Markez je jedva stigao u Tajland jer je u Kataru zaboravio paoš.

Putovao je iz Barselone u Dohu, a tamo je presedao na let za Bangkok. Na carinskom pregledu je shvatio da kod sebe nema pasoš. Naravno, nisu na aerodromu jednostavno mogli da mu veruju na reč i pustiti ga bez dokumenta samo zato jer je motociklistički prvak, a nije bilo ni vremena da preda zahtev za izradu novog dokumenta. Iz njegovog tim su ipak uspeli da nagovore osoblje da pregleda avion s kojim je doleteo iz Barselone, a na kraju je tamo i pronađen pasoš – na sedištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.