Strelkinja Marija Malić osvojila bronzu na EP u juniorskoj konkurenciji

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Marija Malić osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Djeru, u gadjanju puškom za juniorke.

Kako je saopštio Streljački savez Srbije (SSS), Malić je bila najpreciznija u kvalifikacijama sa 625,7 krugova što je i novi svetski juniorski rekord osnovnog dela. Prvenstvo u Djeru je prvo ovogodišnje takmičenje na kome se priznaju svetski i kontinentalni rekordi, a na kome žene pucaju 60 metaka u kvalifikacijama, po pravilima uvedenim 1. januara.

Medjutim, taj rezultat nije i državni rekord, koji je ona postigla nedavno na finalu Kupa Srbije, kada je pogodila 627,6 krugova.

Malić je osvojila bronzu rezultatom 226,8 krugova. Zlatnu medalju osvojila je Ana Jansen iz Nemačke sa 250,3 kruga, što je evropski juniorski rekord finala, dok je Ruskinja Anastasija Derevijagina osvojila srebro sa 249,2 kruga.

„Marija Malić je u dosadašnjem delu sezone kvalitetnim rezultatima pokazala da je u odličnoj formi. Vredela je za visok rezultat, ali nismo znali da li će uspeti da izdrži pritisak velikog takmičenja, pošto ima tek 17 i po godina. Uspela je da se izbori i sa tim teretom i na sjajan način završi kvalifikacije, a potom i u finalu postigne vrhunski uspeh“, rekao je sportiski direktor SSS Dragan Marković.

Malić je danas osvojila prvu pojedinačnu medalju na velikim takmičenjima. Prošle godine bila je članica juniorske selekcije koja je osvojila ekipno srebro na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru.

U konkurenciji 69 takmičarki Ivana Marić zauzela je 14. mesto, a Marija Zavišić 21.

Debitant na velikim takmičenjima Aleksa Mitrović u finale je ušao sa osmog mesta u kvalifikacijama. On je u finalu ispao kao petoplasirani, posle 18. serije. Veljko Ilić zauzeo je 34. mesto a Djordje Savić 40.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike