Suares odbio da prisustvuje ceremoniji zbog izmišljenog poziva Fife

Fudbaler Barselone Luis Suares izjavio je danas da je odbio da prisustvuje ceremoniji dodele Zlatne lopte za najboljeg fudbalera sveta u 2015. godini, pošto misli da je Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) “izmislila poziv”.

Suares je ljut na Fifu zbog suspenzije iz fudbala na četiri meseca i devet medjunarodnih utakmica, koju je dobio nakon što je tokom utakmice sa Italijom, na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, ugrizao za rame protivničkog fudbalera Djordja Kjelinija.

Suares sa mnogo uspeha igra u Barseloni, sa kojom je osvojio brojne trofeje, medju kojima i svetsko klupsko prvenstvo prošlog meseca u Japanu, gde je proglašen za najboljeg igrača turnira.

On je pozvan u Cirih, 11. januara, na ceremoniju dodele Zlatne lopte, ali je odbio da prisustvuje pošto misli da je Fifa “izmislila taj poziv”.

“Fifa me je pozvala na dodelu Zlatne lopte uz izgovor da sam najbolji fudbaler svetskog klupskog prvenstva. Mislim da nikada do sada nisu pozvali osvajača te nagrade i onda su pomislili da pozovu mene. Bio sam veoma uzbudjen zbog učešća na svetskom klupskom prvenstvu i pokušavao sam da ne mislim na to ko ga organizuje”, rekao je Suares španskim medijima.

Zlatnu loptu, peti put u karijeri, osvojio je Suaresov saigrač iz Barselone Lionel Mesi.

(Beta)

Ostavite komentar