U trendu

Subotić: Ne jurim novac, hoću da se nametnem u Borusiji

Srpski fudbaler Neven Subotić nema nameru da napusti Borusiju iz Dortmunda ovog leta, već da se nametne novom treneru Peteru Bošu i pokaže da može da se vrati u staru formu.

Subotić je počeo pripreme sa „milionerima“, sa kojima ima ugovor još godinu dana, nakon isteka šestomesečne pozajmice u Kelnu.

„Sada je nova situacija za mene u Borusiji, došao je novi trener Boš i prvo što želim da ga upoznam, a i on mene. Ne znam kolike su šanse da ostanem, ali želim da se nametnem. Hoću da se fokusiram samo na fudbal i Borusiju“, rekao je Subotić za nemački Kiker.

Subotić naglašava da ne želi da promeni sredinu zbog novca posle klubova poziva iz SAD, za čije mlađe reprezentativne selekcije je nastupao.

„Ne plašim se izazova i konkrencije, nikad i nisam. Neći ići negde zbog novca, sportski faktor je presudan“, poručio je 28-godišnji štoper koji je poslednjih godina imao mnogo problema sa povredama.

Subotić će imati jaku konkurenciju u vidu tek pristiglih Omera Topraka iz Bajer Leverkuzena i Dan-Akela Zagadua iz Pari Sen Žermena, pored prošle sezone standarnih Marka Bartre i Sokratisa Papastopulosa.

Subotić je već devet godina fudbaler Borusije, sa kojom je osvojio dve titule nemačke Bundeslige, jedan nacionalni kup i igrao finale Lige šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.