U trendu

Šumaherov prijatelj otkrio veliku vest, ali porodica ćuti o tome

Prošlo je više od pet i po godina od nesreće Mihaela Šumahera u kojoj je sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 teško povredio glavu. Jedva je preživeo pad na skijanju u francuskom Meribelu, a nakon operacija neko vreme bio u indukovanoj komi.

Šumi se lečio u Grenoblu, a potom je u junu 2014. prebačen u Univerzitetski bolnički centar Vaud u Lausanei. Tamo je proveo nekoliko meseci, a onda je 9. septembra 2014., 254 dana od nesreće, pušten na kućno lečenje, na svoje imanje u blizini ženevskog jezera.

U ovih pet i po godina Šumaherovo zdravstveno stanje obavijeno je velom tajne, a informacije u javnost cure na kašičicu. Porodica i supruga Korin tražili su potpunu diskreciju i to se do danas poštuje. Samo retki mogu doći u Mihaelov dom, a jedan od njih je Žan Tod.

– Pet i po godina nakon nesreće u kojoj je teško povredio glavu zdravstveno stanje Mihaela Šumahera “napreduje“ – rekao je bivši šef Ferarija u razgovoru za Radio Monte Carlo.

Tod je izneo retke informacije o Mihaelovu zdravstvenom stanju, koje se čuvaju godinama i tvrdi da iz dana u dan napreduje. Izjavio je da ako su zajedno na televiziji gledali trku Formule 1.

– Uvek sam oprezan s izjavama kad se govori o njegovu zdravstvenom stanju, ali to je istina. Zajedno smo, Mihael Šumaher i ja, gledali trku Formule 1 u njegovu domu u Švajcarskoj – izjavio je Tod, a prenosi britanski Telegraf.

Mihaelova supruga Korin dopušta posetu samo nekolicini najvećih prijatelja, a među njima je i bivši šef Ferarijevog tima.

Fanovi slavnog Šumija žele da čuju bilo kakvu informaciju o svom idolu i s velikim nestrpljenjem čekaju film o nemačkoj automobilističkoj legendi, čija je premijera zakazana za decembar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.